PDF

Medalie de argint la Geneva pentru Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a participat anul acesta pentru prima dată la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, organizat sub înaltul patronaj al Guvernului Federal Elvețian, oraşului Geneva şi al Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală (OMPI). Prestigiosul eveniment, aflat la a 42-a ediţie, s-a desfăşurat în perioada 2-6 aprilie 2014 şi a găzduit 790 de participanţi din 45 de ţări.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a fost reprezentată de Iuliana Aprodu, conferenţiar la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, care a reușit să câştige medalia de argint cu un procedeu biotehnologic de obţinere a unui aluat acid uscat din făină integrală de secară. Invenţia a fost brevetată în anul 2012 (Brevet de invenţie nr. 126627) de patru cadre didactice, Iuliana Banu, Iuliana Aprodu, Ina Vasilean şi Vasilica Barbu de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, fiind rezultatul unui contract de cercetare (1046/01.01.2009, cod CNCSIS: ID_500/2008).

La Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva brevetul a fost încadrat în Clasa Q (Alimentaţie - Băuturi - Cosmetice - Paramedicină - Sănătate - Igienă) şi a fost evaluat alături de alte 75 de invenţii înscrise la aceeaşi clasă. Juriul internaţional a apreciat valoarea ştiinţifică şi aplicabilitatea invenţiei, remarcând faptul că oferă o soluţie de real interes tehnologic pentru panificarea superioară a făinii integrale de secară. Soluţia pe care o propune această invenţie asigură scurtarea cu până la 50% a duratei totale a procesului tehnologic de panificare a făinii de secară, permiţând în acelaşi timp obţinerea unui produs cu caracteristici senzoriale şi nutritive superioare.

Page translate / traducere in pagina

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Urmareste-ne

  

Autentificare