PDF

Dedicat liceenilor

În perioada ianuarie – iunie 2014 la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor s-au desfăşurat mai multe evenimente dedicate liceenilor în cadrul programului "Universul fascinant al industriei alimentare”. În cadrul acestor evenimente, elevii au desfăşurat activităţi practice în laboratorele facultăţii noastre, sub îndrumarea cadrelor didactice universitare.
Elevii au preparat iaurt şi pâine în laborator, au realizat singuri preparate microscopice, au dozat vitamina C din diferite băuturi răcoritoare, au separat coloranţii din bomboanele M&M şi Skittles, au obţinut icre de Manciuria "simulate", au identificat falsificări la lapte, iaurt şi smântână, au evaluat starea de sănătate a unui ecosistem acvatic şi, nu în ultimul rând, au vizitat staţiile pilot ale facultăţii (http://www.sia.ugal.ro/respia/galerie-foto.html).

Sâmbătă, 7 iunie 2014, elevii au fost premiaţi pentru activitatea desfăşurată în perioada ianuarie - iunie 2014. Tot în această zi, elevii au participat la un concurs de produse tradiţionale. Au intrat în concurs produse realizate de elevi de la Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna" din Galaţi, Colegiul "Brad Segal" din Tulcea, Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism "Dumitru Moţoc" din Galaţi, Liceul "Matei Basarab" din Măxineni şi Liceul Tehnologic din Cudalbi. Jurizarea concursului a fost făcută de echipa studenţească de panelişti, de la Cercul studenţesc de Analiză senzorială.

Sperăm că participarea la aceste activităţi i-a ajutat pe elevi, aflaţi la răscrucea alegerii lor profesionale, să îşi descopere capacităţi şi talente, şi să considere industria alimentară o lume fascinantă în care ei pot performa. Ne exprimăm convingerea că programele de studiu de licenţă, masterat şi doctorat ale Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor îi vor ajuta să ajungă la performanţa dorită.

Mulţumim elevilor, cadrelor didactice şi conducerilor liceelor pentru colaborare.
Sperăm că întâlnirile cu elevii derulate în acest an vor deveni o tradiţie.

Licee participante

 • Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” din Galaţi
 • Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Galaţi
 • Colegiul „Brad Segal” din Tulcea
 • Liceul cu Program Sportiv din Galaţi
 • Liceul Pedagogic „Costache Negri” din Galaţi
 • Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism "Dumitru Moţoc" din Galaţi
 • Liceul Tehnologic din Cudalbi
 • Liceul „Matei Basarab” din Măxineni
 • Colegiul Economic „Ion Ghica” din Brăila
 • Liceul Teoretic „Sfânta Maria” din Galaţi
 • Colegiul Naţional "Vasile Alexandri" din Galaţi

Galerie foto

Dedicat liceenilor – activităţi derulate

Premii concurs de produse tradiţionale

Premii „Universul fascinant al industriei alimentare”

Page translate / traducere in pagina

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Urmareste-ne

  

Autentificare