PDF

Noaptea cercetatorilor

Noaptea cercetatorilor la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor …

26 septembrie 2014. Dupa-amiaza ploioasa si rece nu anunţa o participare prea numeroasă. Şi, totuşi, de la ora 17 la 21, a fost o continuă forfotă de părinţi şi copii în corpul E al Facultăţii noastre. Fiecare dintre cei mici sau mari s-a regăsit în activităţile propuse şi realizate cu măiestrie de colegele noastre: Oana Constantin, Gabi Lenco, Iulia Bleoanca, Leontina Gurgu şi Corina Neagu. Lor li s-au alăturat si studenţii Lacramiora Mutti si Razvan Vlad şi au participat la organizarea evenimentului Octav Gavrilă si Ştefan Ionaşcu. Au fost demonstratii de genetică (extractie de ADN) care au lasat, la propriu, cu gura cascata audienta si pe Leo aproape fara voce, la sfarsitul serii. Au fost drojdii care au făcut baloane colorate să se umfle, au fost minunat realizate mucegaiuri şi bacterii din plastilină colorată. Copiii au realizat puzzle-uri cu văcuţe, au colorat, au recunoscut arome familiare, au completat fişe de analize senzoriale cu ajutorul lui Gabi Lenco.
Au însoţit călătoria celor mari şi celor mici în lumea macroscopică şi microscopică a microbilor Oana, Iulia si Corina.
Patru elevi de clasa a X-a de la CNVA, au rămas cu noi până la sfârşit ca să realizeze o spirală ADN, pentru profa lor de biologie şi parcă nu se mai îndurau să plece.
Au venit să ne viziteze prieteni vechi, fosti absolvenţi, colegi din universitate împreună cu copiii lor şi nu în ultimul rând copiii noştri, cei mai importanţi oaspeţi: Ioana, Rareş, Adelina, Tudor şi Vlad. Rareş a sărbătorit, cum altfel decât ca un mare cercetător - la şcoală, împlinirea a doi ani de viaţă şi a primit cadou o maşinută.

Bucuria şi inocenţa participanţilor, curiozitatea celor mari, au luminat frumos cerul innorat al noptii cercetatorilor la Galaţi şi au adus multă căldură, într-o zi ploioasă de toamnă.

Multumim participanţilor, dar mai ales entuziasmului organizatoarelor care au reuşit, la prima ediţie de la Galaţi, cu mijloace puţine, generozitate şi mult har, să sădească noi germeni ai cunoaşterii în inimile celor care ar putea, peste ani, să ne devină studenţi.

Daniela BORDA

Page translate / traducere in pagina

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Urmareste-ne

  

Autentificare