PDF

DEDICAT LICEENILOR 2015

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor începe o nouă serie de evenimente dedicate liceenilor în cadrul programulului Universul fascinant al industriei alimentare, ce se vor defăşura în perioada noiembrie 2014 – iunie 2015.

Primii cu care ne vom întâlni vor fi elevii de la Liceul cu Program Sportiv din Galaţi şi de la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Galaţi. Vom fi alături de ei la evenimetele dedicate Săptămânii Educaţiei Globale (noiembrie 2014).

Vom continua cu o serie de activităţi practice organizate în licee, în colaborare cu colegii noştri din învăţământul preuniversitar, profesori de biologie şi profesori ingineri de industrie alimentară. Vom merge la Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza, la Liceul Teoretic Panait Cerna din Brăila şi la Colegiul de Industrie Alimentară Elena Doamna din Galaţi.

Vom fi alături de profesorii de biologie la cercurile pedagogice care se vor desfăşura la Tecuci (noiembrie 2014) şi la Colegiul Naţional Costache Negri din Galaţi (decembrie 2014).

Vă aşteptăm alături de noi la Ziua Porţilor Deschise, ce se va desfăşura cu ocazia Zilelor Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, în a doua jumătate a lunii martie 2015.

În săptămâna Şcoala Altfel (aprilie 2015) colegii noştri aşteaptă liceenii în laboratoarele Facultăţii de Ştiinţa Alimentelor pentru a participa la următoarele activităţi:

  • Aditivii alimentari între risc şi necesitate
  • Cum detectăm falsificările?
  • Analiza fizico-chimică a apelor uzate
  • Ţesuturile vegetale surse de compuşi biologic activi
  • Analiza senzorială a alimentelor
  • Monitorizarea unui ecosistem acvatic
  • Acvaristică
  • Grădina senzorială (activitatea se va desfăşura la Grădina Botanică)

Vom fi prezenţi şi la Simpozionul Naţional „EUROCARIERE” organizat în 2015 la Feteşti unde ne vom întălni cu elevii şi cadrele didactice de la liceele de industrie alimentară din sud-estul României.

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor oferă consultaţii gratuite potenţialilor săi studenţi.

Consultaţiile se vor desfăşura în sediul din Str. Domnească nr. 111, Corp F, între orele 10:00 şi 12:00, la disciplinele de Biologie (sala F103), în zilele de 14.03, 28.03, 04.04, 25.04, 09.05, 06.06.2015, şi Chimie organică (sala F302), în zilele de: 25.04, 09.05, 06.06.2015.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la coordonatorul evenimentelor Conf.dr.biolog Vasilica Barbu (e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ).

Page translate / traducere in pagina

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Urmareste-ne

  

Autentificare