PDF

Concurs "Studentii de azi - Tehnologii de maine"

Competiţia de inovare în domeniul produselor alimentare dedicată studenţilor, “Studenţii de azi - Tehnologii de mâine”, vrea să devină o competiţie naţională care să încurajeze dezvoltarea de produse alimentare noi de către studenţi.
Este organizată de Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi în colaborare cu Asociaţia Specialiştilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR) şi platforma de cercetare tehnologică RE-SPIA.

La această competiţie poate participa orice echipă alcătuită din studenţii de la facultăţi de ştiinţa alimentelor sau în directă conexiune cu acestea, care au creat un produs alimentar nou.

Pot participa doar studenţi din România şi Republica Moldova.

Premierea va avea loc la Galaţi, în data de 19 octombrie 2013.

Date importante

  • Anunţarea participării (înscrierea echipelor): Termen limită 22 martie 2013.
  • Înscrierea proiectelor: Termenul limită 15 mai 2013. Se vor prezenta datele de contact ale studenţilor şi o scurtă prezentare a produsului alimentar (rezumat). Expedierea rezumatului se va face la una din adresele de e-mail din contact. Rezumatul va conţine maximum 1 pagină format A4.
  • Confirmarea (acceptarea) proiectelor: 1 iunie 2013. Se va comunica cu un team-lider desemnat în cererea de înscriere.
  • Întâlnirea tuturor echipelor înscrise şi acceptate cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentaţiei: 16 octombrie 2013.
  • Desfăşurarea competiţiei (realizarea produsului alimentar în cele două staţii pilot carne/lapte şi/sau în laboratorul de gastronomie din cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor).
  • Prezentare produsului - jurizare (prezentare produs şi prezentarea proiectului în PowerPoint, în limba română): 17-18 octombrie 2013.
  • Deliberarea şi premierea: 19 octombrie 2013.

Condiţii de participare

Numărul de studenţi din fiecare echipă trebuie să fie de minimum 4 (patru) şi maximum 10 (zece).

Produsul alimentar proiectat trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • Să fie destinat consumului uman şi să se adreseze tuturor categoriilor de consumatori.
  • Să fie posibil de pus în vânzare prin intermediul reţelelor de distribuţie a produselor alimentare, a unităţilor de tip catering sau restaurantelor.
  • Să fie inovativ sub unul sau mai multe aspecte, comparativ cu produsele alimentare deja existente pe piaţă. Partea inovativă poate face referinţă la concept, aspect tehnologic, reţeta (formulare) şi/sau ambalaj.
  • Să fie distinct prin calităţile senzoriale sau nutriţionale.
  • Să fie reproductibil la nivel industrial.

Produsul alimentar trebuie prezentat prin intermediul unui dosar tehnic explicativ, cuprinzând următoarele informaţii:

  • O descriere a produsului alimentar: denumire, categorie de produs (aperitiv, desert, fel principal, băutură etc.), descriere generală, compoziţie, proces tehnologic de fabricaţie, mod de conservare, model de ambalaj, modalitate de păstrare şi mod de servire.
  • Descrierea caracterului inovativ al produsului proiectat.
  • Un plan de marketing.
  • Limba de redactare şi prezentare este română; trebuie să conţină minimum 10 (zece) pagini şi maximum 30 (treizeci) de pagini. Se pot utiliza, ca anexe, fotografii ale unor diferite faze tehnologice.
  • Fiecare echipă trebuie să pregătească în ziua prezentării probe din produs pentru jurizare.

Premii

  • Premiul I: diplomă şi 800 de lei/echipă.

  • Premiul II: diplomă şi 600 de lei/echipă.

  • Premiul III: diplomă şi 400 de lei/echipă.

Pentru informaţii complete vă rugăm să consultaţi materialul din ataşament.

Adrese de contact: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Acasa Studenti Concursuri profesionale Concurs "Studentii de azi - Tehnologii de maine"

Page translate / traducere in pagina

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Urmareste-ne

  

Autentificare

Cautare