PDF

Activitati 2014

Proiect POSDRU/161/2.1/G/138177 - "Pregăteşte-te de viitor! - stagii de practică pentru studenţi în domeniul agroalimentar"

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi în parteneriat cu Asociaţia Română a Cărnii şi Instituto de Formacion Integral, S.L.U Spania implementează proiectul „Pregăteşte-te de viitor! – stagii de practică pentru studenţi în domeniul agroalimentar” cofinanţat din Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară: 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie: 2.1 „Tranziţia de la școală la viața activă”.
Obiectiv general: Îmbunătățirea competențelor profesionale în rândul viitorilor absolvenți de studii superioare și asigurarea tranziției de la scoală la viața activă în vederea creșterii gradului de ocupare pentru absolvenții din învățământul superior
Manager proiect: Asociaţia Română a Cărnii

Studenţii facultăţii sunt invitaţi joi 23 octombrie 2014, în sala F103, ora 13.00 la o întâlnire organizată de Departamentul de Orientare Profesională a Studenţilor în cadrul manifestărilor: Absolvenţi de succes. Invitată: Olimpia Gabriela Cojocaru - Romania Hypermarche SA.
Cadru didactic organizator: Conf.dr.ing. Gabriela Iordăchescu

Stagiu de practică la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ştefăneşti, Argeş

Studenţii de la specializările Biotehnologia Resurselor Naturale (anul I) şi Biotehnologii Industriale (anul III) au efectuat la sfârşitul lunii mai un stagiu de practică de specialitate la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ştefăneşti. Studenţii au participat la prezentarea de protocoale de lucru şi au efectuat lucrări practice specifice.
Cadre didactice organizatoare: Conf.dr.biolog Vasilica Barbu, Conf.dr.ing. Iuliana Aprodu

Internship la Centrul de Cercetări Biologice „Stejarul” Piatra Neamţ

În cadrul unui internship, organizat la Centrul de Cercetări Biologice „Stejarul” Piatra Neamţ, studenţii de la specializarea Biotehnologii industriale şi masteranzii de la specializarea Biotehnologia resurselor naturale, din cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Galaţi, vor efectua un stagiu de practică de specialitate, în perioada 8-9 mai 2014, concretizat prin: vizitarea laboratoarelor de specialitate din cadrul Centrului, participarea la prezentarea unor protoale de lucru privind culturile in vitro de celule şi ţesuturi vegetale, efectuarea unor lucrări specifice sub îndrumarea personalului Centrului.
Cadru didactic îndrumător: Conf.dr.biolog Vasilica Barbu.

Concursul Unilever Engineers' League

Competiţia este bazată pe un studiu de caz real din zona de producţie. Sunt aşteptate să se înscrie şi echipe de studenţi de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.

Întâlnire cu absolvenţi de succes

Marţi, 17 decembrie 2014, ora 16, în sala E 405, studenţii, masteranzii şi doctoranzii facultaţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor sunt invitaţi să participe la o întâlnire cu ing. Cătalin Rădvan.
Tema întâlnirii: Oportunităţi de dezvoltare în carieră. Etape în construcţia unei cariere de succes.
Cătălin Rădvan este absolvent al facultăţii Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, specializarea Biotehnologii.
Cadru didactic organizator: Prof.dr.ing. Gabriela Bahrim

Internship pe temaTEHNOLOGIA CULTURILOR DE ŢESUTURI VEGETALE

În cadrul unui internship, organizat cu sprijinul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Cartof şi Sfelă de Zahăr Braşov un număr de 16 studenţi din anul I masterat, specializarea Biotehnologia Resurselor Naturale, şi anul III, specializarea Biotehnologii Industriale din cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Galaţi, vor efectua un stagiu de practică de specialitate concretizat prin efectuarea unor vizite in cadrul laboratoarelor de specialitate, participare la prezentarea unor protocoale de lucru privind culturile in vitro la cartof şi efectuarea de lucrări specifice, în cadrul Laboratorului de culturi de ţesuturi vegetale, sub îndrumarea personalului institutului, în data de 25 noiembrie 2013.
Cadre didactice îndrumătoare: Conf.dr.biolog Vasilica Barbu, Conf.dr.ing. Iuliana Aprodu

BUZZ!Camp

În organizarea Inspire Group, în data de 26 noiembrie 2013, la Universitatea Danubius, va avea loc un eveniment de dezvoltare personală şi orientare în carieră dedicat studenţilor – BUZZ!Camp. Tema selectată pentru această ediţie este: Get ready for success! (http://inspiregroup.ro/portfolio/buzzcamp/).

Page translate / traducere in pagina

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Urmareste-ne

  

Autentificare

Cautare