PDF

Sesiunea stiintifica studenteasca - mai 2014 - premii

În ziua de 23 mai 2014 s-au desfăşurat lucrările sesiunii de comunicări ştiinţifice studenţeşti.
Numărul mare de participanţi şi nivelul ştiinţific ridicat al lucrările prezentate dovedesc standardele ridicate ale cercetării ştiinţifice desfăşurate în cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.

Felicitări participanţilor şi organizatorilor!

PREMIILE acordate au fost:

SECŢIUNEA I - FOOD SCIENCE AND APPLIED BIOTECHNOLOGIES

  • PREMIUL I
The effect of new pyridinium quaternary salts against some pathogens
Studenţi: Teodora-Catalina Stângă (anul III CEPA),Nicolae-Alexandru Corici (anul II, Facultatea de Ştiinţe şi Mediu), Andreea Crăiţă (anul III CEPA)
Coordonatori ştiinţifici: drd.ing. Andrei-Sorin Bolocan, Prof.dr.ing. Anca Nicolau, Conf.dr.chim. Rodica Dinică
  • PREMIUL II
An enzymatic approach towards obtaining polypyrrole using polyphenol oxidases
Student: Mihaela Apetrei, anul II BRN
Coordonatori ştiinţifici: dr.ing. Claudia Ungureanu, Prof.dr.ing. Geta Carâc, Prof.dr.ing. Gabriela Bahrim
  • PREMIUL III
Preliminary results concerning the heat-induced changes on bovine serum albumin conformation on a fluorescence spectroscopy basis
Student: Florentina Mihaela Ursache, anul II SIA
Coordonatori ştiinţifici: Conf.dr.ing. Nicoleta Stănciuc, Prof.dr.ing. Elisabeta Botez, Asistent dr.ing. Oana Viorela Nistor
  • PREMIUL SPECIAL "Profesor GHEORGHE MIRON COSTIN"
Some physicochemical characteristics and antioxidant properties of Romanian walnuts (Juglans regia L)
Student: Diana Negru, anul I CESA
Coordonatori ştiinţifici: Conf.dr.ing. Luminiţa Georgescu, Asistent drd.ing. Dana Moraru

SECŢIUNEA II - AQUACULTURE AND ENVIRONMENTAL SCIENCE (A)

  • PREMIUL I
Studies on optimization the growing conditions of red cherry shrimp-Neocardina heteropoda var.red
Studenţi: Alexandru-Petru Blindu, Simon Neagu
Coordonator ştiinţific: Lector dr. Romică Creţu
  • PREMIUL II
Air pollution with carbon monoxid and its effects on the human organism
Studenţi: Iuliana Maria Enache, Alina Andreea Ursaru, anul II EPM
Coordonator ştiinţific: SL.dr.biolog Cecilia Şerban
  • PREMIUL III
Biogas obtaining in the wastewater treatment plant Galati
Studenţi: Georgiana Vasile, anul III EPM
Coordonator ştiinţific: Conf.dr.ing.Luiza Florea

SECŢIUNEA II - AQUACULTURE AND ENVIRONMENTAL SCIENCE (B)

  • PREMIUL I
The ecological charecteristics of Aries River
Studenţi: Dănăilă Georgiana, Catalin Cucu, anul II EPM
Coordonatori ştiinţifici: SL.dr.ing. Adina Popescu, Conf.dr.ing. Maria Fetecău
  • PREMIUL II
Culture, production and use of spirulina as feed for fish and domestic animal and food for humans
Studenţi: Nicoleta Sora, Cristian Ionescu, anul III PIP
Coordonator ştiinţific: SL.dr.ing. Docan Angelica
  • PREMIUL III
The ecological impact of pesticides in the aquatic environment
Student: Ursaru Alina Andreea, anul II EPM
Coordonator ştiinţific: Conf.dr.ing. Isabelle Metaxa

SECŢIUNEA III - POSTERE (lucrări de cercetare)

La această secţiune nu a fost prevăzută acordarea de premii.

Studenţii, masteranzii şi cadrele didactice coordonatoare merită însă felicitările noastre.

Postere

SECŢIUNEA IV - REVIEW PAPERS
  • PREMIUL I
Review regarding anthocyanins as bioactive compounds in fruits
Student: Ana-Maria Oancea, anul I BRN
Coordonatori ştiinţifici: drd.ing. Mihaela Turturica, Prof.dr.ing. Gabriela Bahrim
  • PREMIUL II
Advances in Food Packaging: Active Packaging of Food Products
Studenţi: Cristina Miron, Cristina Mercaş, anul IV IPA
Coordonator ştiinţific: SL.dr.ing. Iulia Bleoancă
  • PREMIUL III
Fish in the diet: A review
Studenţi: Bogdan Păcularu Bularda, anul II IMAPA
Coordonatori ştiinţifici: Conf.dr.ing. Luminiţa Anca Georgescu, Asistent drd.ing. Dana Iulia Moraru

MENŢIUNI

  • Bioactive potential of some spicy plants
Studenţi: Cristina Ionela Mercaş, Alina Cristina Miron, anul IV
Coordonatori ştiinţifici: Conf.dr.ing. Luminiţa Anca Georgescu, Asistent drd.ing. Dana Iulia Moraru
  • Chocolate benefits on human health
Studenţi: Andreea Lanciu, Luiza Tănase, anul II IPA
Coordonatori ştiinţifici: Conf.dr.ing. Cornelia Lungu, SL.dr. ing. Octavian Baston
  • Microbial biofilms in food industry. Case study: Listeria
Studenţi: Ana Dajbog, Andreea Fotin, anul II IPA
Coordonatori ştiinţifici: Conf.dr. ing. Cornelia Lungu, SL.dr.ing. Octavian Baston
  • Forest Fruits – source of energy
Studenţi: Adina Casu (Vlaicu), Luiza Andreea Tănase, anul II IPA
Coordonatori ştiinţifici: Conf.dr.ing. Cornelia Lungu, Asistent.dr.ing. Eugenia Pricop
  • Biological hazards in meat. A review
Student: Silvia Stoean, anul I SIA
Coordonatori ştiinţifici: SL.dr.ing. Maricica Stoica, Prof.dr.ing. Petru Alexe

SECŢIUNE SPECIALĂ - CULINARY ART COMPETITION

  • PREMIUL I
Flan and sponge cake
Studenţi: Toma Mirela Cristina, Drăguş-Mustaţă George, Stanciu Nicoleta, anul II IMAPA
Coordonatori ştiinţifici: Prof.dr.ing. Camelia Vizireanu, SL.dr.ing. Daniela Istrati, drd.ing. Mihaela Cirimbei
  • PREMIUL II
Student nest
Studenţi: Tutuianu Roxana, Jercan Monica, Irimia Adriana, Coca Rodica, Culea Gabriela, Chiru Lucian, anul III IMAPA
Coordonatori ştiinţifici: Prof.dr.ing. Camelia Vizireanu, SL.dr.ing. Daniela Istrati, drd.ing. Alina Georgiana Profir
  • PREMIUL III
Almond cake
Studenţi: Neculache Cornelia, Dauceanu Ionut, Tanasa Alina, Gurgulevici Simona, Radu Madalina, anul III IMAPA
Coordonatori ştiinţifici: Prof.dr.ing. Camelia Vizireanu, SL.dr.ing. Daniela Istrati, drd.ing. Alina Georgiana Profir

MENŢIUNI

  • Carob cake
Studenţi: Creţu Crina-Florentina, Crăciun Valentina, Bezman George Adrian, anul II IMAPA
Coordonatori ştiinţifici: Prof.dr.ing. Camelia Vizireanu, SL.dr.ing. Daniela Istrati, drd.ing. Mihaela Cirimbei
  • Krantz cake
Studenţi: Gindiceanu Ioana Mihaela, Ion Florina, Dumitraşcu Nela, anul III IMAPA
Coordonatori ştiinţifici: Prof.dr.ing. Camelia Vizireanu, SL.dr.ing. Daniela Istrati, drd.ing. Mădălina Alexe
  • Portuguese escallop
Studenţi: Gherman Alina Cristina,Tofan Alexandru, anul II IMAPA
Coordonatori ştiinţifici: Prof.dr.ing. Camelia Vizireanu, SL.dr.ing. Daniela Istrati, drd.ing. Alina Georgiana Profir
  • Walnut souffle
Studenţi: Damaschin Camelia, State Mihaela, anul III IMAPA
Coordonatori ştiinţifici: Prof.dr.ing. Camelia Vizireanu, SL.dr.ing. Daniela Istrati, drd.ing. Mădălina Alexe

PREMII SPECIALE

  • PRODUSUL CEL MAI ORIGINAL
Biscuit appetizers with rhubarb souce
Studenţi: Raluca Ivaşcu (anul III IPA), Carmen Bolea (anul I doctorat), Turcu Adriana (anul I SIA), Blaga Giorgiana (anul II CESA)
Coordonatori ştiinţifici: Conf.dr.ing. Romulus Marian Burluc, Prof.dr.ing. Camelia Vizireanu
  • PRODUSUL CEL MAI IMAGINATIV
Student nest
Studenţi: Tutuianu Roxana, Jercan Monica, Irimia Adriana, Coca Rodica, Culea Gabriela, Chiru Lucian, anul III IMAPA
Coordonatori ştiinţifici: Prof.dr.ing. Camelia Vizireanu, SL.dr.ing. Daniela Istrati, drd.ing. Alina Georgiana Profir
  • PRODUSUL CEL MAI ESTETIC
Flan and sponge cake
Studenţi: Toma Mirela Cristina, Drăguş-Mustaţă George, Stanciu Nicoleta, anul II IMAPA
Coordonatori ştiinţifici: Prof.dr.ing. Camelia Vizireanu, SL.dr.ing. Daniela Istrati, drd.ing. Mihaela Cirimbei
Acasa Studenti Sesiuni stiintifice Sesiunea stiintifica studenteasca - mai 2014 - premii

Page translate / traducere in pagina

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Urmareste-ne

  

Autentificare

Cautare