Rezultatele proiectului

 Crearea la Galati a unui pol de pregătire profesională, dotat la nivelul cerinţelor europene de calitate şi siguranţă în domeniul ştiinţelor inginereşti care să asigure studenţilor, profesorilor din domeniul preuniversitar de specialitate precum și lucrătorilor din industria alimentară instruirea necesară pentru a satisface exigenţele pieţei muncii, TehnIA.
Creşterea calitaţii formării profesionale va contribui la creşterea numărului de persoane instruite, prin creşterea gradului de atractivitate al Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor pentru absolvenţii de liceu, care sunt din ce în ce mai puţin atraşi de domeniile tehnice, în ultimul timp.

 Dobândirea de noi abilitaţi si competenţe profesionale, însuşirea, întelegerea şi aplicarea de către participanţi a noilor cunoştinţe şi competenţe în cadrul proceselor de muncă, perfecţionarea metodelor de muncă.

 Pentru derularea activităţilor propuse se crează prin program două noi locuri de muncă la staţiile pilot

 Investiţia a produs şi efecte sociale:

  • creşterea adresabilităţii programelor de studii pentru rromi (5 locuri anual)- 5 rromi
  • creşterea numărului de masteranzi şi doctoranzi cu teme de disertaţie şi doctorat în domeniul tehnologiilor (carne, lapte, bere)- 15 masteranzi, 20 doctoranzi
Având in vedere nevoile grupurilor ţinta, proiectul a propus măsuri concrete de îmbunătăţire a cunoştinţelor teoretice și practice prin rezultatele pe care le-a obţinut la finalul stagiilor de pregătire profesională, si anume:
  • capacitate de adaptare sporită la mediul concurenţial;
  • dezvoltarea abilităţilor personale și a competențelor profesionale;
  • sporirea abilităţilor participanţilor la procesul educaţional de a adopta şi folosi instrumente tehnologice noi;
  • construirea unei echipe mai eficiente şi foarte motivate care să sporească poziţia competitivă a Universităţii;
  • asigurarea resurselor umane adecvate pentru extinderea spre noi programe.

 Încheierea de acorduri de cooperare cu producatori de alimente din zona, proiectul aducând, astfel, contribuţii semnificative la creşterea economică din regiune prin promovarea tehnologiilor rezultate din cercetările elaborate în laboratoarele și staţiile pilot nou create, valorificarea resurselor materiale si umane locale.

 Prin crearea Centrului de pregătire profesională în domeniul ştiinţei și ingineriei alimentelor în cadrul Facultatii SIA se creşte calitatea infrastructurii educaţionale a regiunii și a competitivităţii faţă de celelalte regiuni.

 Creșterea numărului de articole publicate și susţinute la diferite conferinţe naţionale si internaţionale.

 Participarea la diverse conferinţe alături de dezvoltarea site-ului www.sia.ugal.ro vor conduce la creşterea vizibilităţii facultăţii SIA în ţară şi în străinătate.


Investim în viitorul tău!
Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.