Premiile speciale Prof. G.M. Costin și Prof. Constantin Moraru la Conferința Școlilor Doctorale 2021

Premiile speciale Profesor G.M. Costin și Profesor Constantin Moraru sunt premii care onorează personalități academice marcante ale școlii superioare gălățene de industrie alimentară, şi care, încărcate fiind de amintirile unor cariere universitare strălucite, declanşează emoţii profunde. Aceste premii sunt acordate anual tinerilor cercetători, doctoranzi cu rezultate remarcabile, pe care le prezintă la Conferința Ştiinţifică a Școlilor Doctorale din Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi (CSSD-UDJG).

Anul acesta, Premiul ”Profesor G.M. Costin” a fost obținut de Ștefania Adelina Milea, doctorandă în cadrul Şcolii Doctorale de Ingineria Produselor Alimentare (coordonator Prof. Nicoleta Stănciuc) pentru lucrarea “Effect of glycosylation with xylose on the ability of whey proteins to encapsulate the flavonoids from yellow onions skins” iar Premiul ”Profesor Constantin Moraru” a fost acordat lui Octavian Augustin Mihalache, doctorand în cadrul Școlii Doctorale de Inginerie Mecanică și Industrială (coordonator Prof. Anca Ioana Nicolau) pentru lucrarea “Challenging consumers’ tactile sense in relation to food refrigeration practices”.

Pentru instituirea premiilor, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor (SIA) le transmite călduroase mulțumiri celor care motivează, inspiră și susțin tinere generații de cercetători, alumni de marcă ai SIA, dr. ing. Carmen Moraru, Profesor la Departamentul de Știința Alimentelor din cadrul Universităţii Cornell, SUA, și dr. ing. Cătălin Moraru, Director tehnic la National Food Lab, Inc., Ithaca, SUA.

Premiile, în valoare de 100$ fiecare, au fost acordate prin intermediul Asociației Specialiștilor din Industria Laptelui din România.