Proiectul internațional de Antreprenoriat Junior Achievement 2021

Cu ocazia Săptămânii Globale a Antreprenoriatului (GEW), Junior Achievement (JA) România invită cadrele didactice și studenții să participle la Proiectul Internațional de Antreprenoriat JA 2021.


Prima etapă a acestuia va fi Incubatorul Național JA BizzFactory, al cărui rol este de a dezvolta competențe antreprenoriale, digitale, de comunicare, necesare pentru profesiile viitoare și de a motiva pe studenții să treacă de la idee la pilot de afacere sau start-up. În baza unui acord cu JA și partenerii săi, studenților participanți li se va echivala activitatea din cadrul programului cu activitatea de practică universitară. 


Echipele pot alege diferite obiecte de activitate în domeniile:
1. Agribusiness
2. Artă, cultură; Media
3. Industrii creative, design și meșteșuguri
4. Inginerie, științe aplicate, IT&C
5. Comerț; import‐export, e-commerce
6. Transformarea materiilor prime
7. Sport și outdoor
8. Afaceri sociale
9. Educație și dezvoltarea carierei
10. Turism


Cele mai active echipe din Incubator cu idei fezabile de afaceri vor fi selectate pentru a primi subvenții de dezvoltare a ideii și realizare a pilotului/start-up-ului pe parcursul Incubatorului. La finalul Incubatorului JA BizzFactory, juriul va alege echipa care va reprezenta România la evenimentul european Junior Achievement: European Enterprise Challenge 2021 (antreprenoriat studenți).


Pentru înscriere, un reprezentant al fiecărei echipe de studenți este rugat să completeze formularul la https://jar.ro/inscriere-incubator, până pe 18 decembrie 2020. 
Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe site-ul https://jar.ro/incubator.


Coordonatorul evenimentului la nivelul facultății Știința și Ingineria Alimentelor este Profesor Anca Nicolau (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.).