RO AgriFood Hacking – HAR 2020

ASOCIAȚIA PENTRU PROMOVAREA ALIMENTULUI ROMÂNESC – APAR are deosebita plăcere să anunte ca deruleaza proiectul RO AgriFood Hacking – HAR 2020, un hackathon interactiv menit să ajute sectorul agroalimentar să găsească soluții digitale la problemele legate de criza COVID-19.

APAR în calitate de HUB de inovare digitală, va organiza primul hackathon din Romania dedicat sectorului agroalimentar, in perioada 13-15.11.2020, online, pe ZOOM.

Hackathon este un concurs între mai multe echipe prin care se propun soluții care au la bază aplicații ale tehnologiei IT, la diverse teme. Competiția se va desfășura pe durata a 24 ore, timp în care echipele participante încearcă să aducă proiectul (soluția) într-un stadiu cât mai avansat de dezvoltare. La finalul competiției, cele mai bune soluții prezentate vor fi premiate de către un juriu.
 APAR propune pentru Hackathon 5 teme de interes major:
TEMA 1. Instrumente digitale pentru valorificarea inovativă a produselor agroalimentare de calitate (lanț scurt de aprovizionare, scheme de calitate etc).
TEMA 2. Asigurarea blockchain în securizarea informațiilor legate de trasabilitatea produselor agroalimentare de calitate.
TEMA 3. Soluții digitale pentru combaterea practicilor neloiale privind calitatea duală a produselor agroalimentare, creșterea gradului de transparentizare a datelor și a încrederii consumatorului în produse.
TEMA 4. Instrumente inovative digitale pentru utilizarea IoT și a imaginilor satelitare cu scopul reducerii costurilor administrative aferente procesului de evaluare a producțiilor agricole, a pagubelor produse fermierilor în urma calamităților naturale.
TEMA 5. Soluții digitale pentru managementul dialogului civil în sectorul agroalimentar.
La RO AgriFood Hacking - HAR 2020 sunt invitați să se înscrie studenți, freelancers, designeri de software, programatori, startup-uri, manageri de proiect, pasionați de evenimente de tip hackathon, provenind din diverse arii de activitate care se vor organiza în maxim 15 echipe formate din 2-5 persoane cu abilități și cunoștințe complementare.

Juriul format din reprezentanți ai autorităților, mediului academic universitar si experți în domeniu vor selecta cele mai bune 3 soluții digitale a 3 echipe ce vor fi recompensate cu premii în valoare de 1000 € fiecare (tablete electronice), destinate implementării soluțiilor câștigătoare, precum si mentorat pe parcursul următoarelor 6 luni pentru dezvoltarea și implementarea celor 3 proiecte câștigătoare!

Pentru informatii suplimentare (metodologia de inscriere si participare, programul HACKATHON-ULUI, mentori, juriul) accesati linkul:
https://apar-romania.ro/platforma/har2020/desfasurarea-evenimentului/