Premiile, în valoare de 100$ fiecare, vor fi acordate prin intermediul Asociației Specialiștilor din Industria Laptelui din România, iar criteriile pentru acordare sunt următoarele:
- prezentarea unor rezultate cu impact științific ridicat;
- utilizarea în cercetare a unor metode avansate de investigare;
- potențial de transfer al soluțiilor prezentate, la nivel industrial;
- capacitate bună de comunicare a rezultatelor cercetării;
- prelucrare statistică relevantă a datelor;
- deschiderea unei noi direcții de cercetare.
În 2019, Premiul prof. G.M. Costin a fost acordat Florentinei Ionela Bucur, doctorand în cadrul Şcolii de Inginerie Industrială (coordonator prof. Anca Nicolau) pentru lucrarea “Listeria monocytogenes Survival and Recovery Capacity in Cucumber Juice after High Pressure Treatment” (http://www.cssd-udjg.ugal.ro/index.php/abstracts-2019) iar Premiul prof. Constantin Moraru a fost acordat Ninei Condurache, doctorand în cadrul Şcolii de Științe Fundamenale și Inginerești.