Profesori

 

 Petru ALEXE  Profesor universitar, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp F, Sala 207 
Telefon: (+)4 0336 130 181
Fax: (+4) 0236 460 165
 Curriculum vitae
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0001-5506-9898
Arii de expertiză
Proiectarea și promovarea produselor alimentare, Tehnologia cărnii,
Proteine din surse neconvenționale, Transformări nutriționale în timpul procesării alimentelor.
Domenii de interes
Industria alimentară, Siguranța și securitatea alimentară, Marketing nutrițional,
Produse noi, Controlul sanitar-veterinar al alimentelor.
   
   
Iuliana APRODU Profesor universitar, PhD
Contact:
Corp F, Sala 102
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165 
Arii de expertiză
Biotehnologii alimentare; Știința și tehnologia berii; Ingrediente și alimente funcționale;
Tehnici in silico pentru investigarea comportamentului biomoleculelor
Domenii de expertiză
Îmbunătățirea calității proteinelor; Elucidarea relațiilor structură-funcție a biomoleculelor;
Dezvoltarea de bere artizanală;
Valorificarea sustenabilă a compușilor biologic activi pentru dezvoltarea de ingrediente și alimente funcționale noi;
Valorificarea cerealelor conform principiilor dezvoltării durabile.
   
   
Gabriela Elena BAHRIM Profesor universitar, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
Corp E, Platforma BioAliment
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165 
Arii de expertiză
Biotehnologii aplicate în industria alimentară și pentru protecția mediului înconjurător:
Culturi starter (izolare, selecție, producere, controlul calității, gestiune); Probiotice;
Compuși biologic activi din surse microbiene și vegetale (enzime, bioconservanți, coloranți);
Biovalorificarea deșeurilor; Procese de bioepurare și de bioremediere.
Domenii de interes
Microbiologia produselor alimentare: Fermentații;
Controlul stabilității și a calității microbiologice a alimentelor.
   
   
Iuliana BANU Profesor universitar, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  
Arii de expertiză
Ştiinţa şi tehnologia procesării cerealelor; Compuşi biologic activi;
Calitatea şi siguranţa alimentelor; Securitatea alimentară.
Domenii de interes
Optimizarea tehnologiilor de procesare a cerealelor şi de obţinere de produse de panificaţie corespunzătoare principiilor dezvoltării durabile şi siguranţei alimentare;
Modificările induse asupra matricei cerealelor de către ingrediente noi şi tehnici de procesare noi;
Valorificarea compuşilor biologic activi din materii prime agroalimentare;
Studierea comportamentului biomoleculelor prin tehnici bazate pe modelare moleculară.
   
   
Daniela BORDA Profesor universitar, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
Corp E, Sala 301
Telefon: (+)4 0336 130 183
Fax: (+4) 0236 460 165 
Arii de expertiză
Calitatea laptelui și a produselor lactate. Managementul sistemelor de calitate și siguranță alimentară.
Cinetica inactivării enzimatice și microbiene la presiune înaltă și/sau prin tratament termic.
Analiza profilului compușilor volatili prin cromatografie de gaze.
Modelare statistică (SAS, SPSS, Amos, Minitab)
Domenii de interes
Știința și tehnologia produselor lactate.
Controlul calității și siguranța produselor alimentare.
Tratamentul la presiuni înalte. Inferența și analiza statistică pentru industria alimentară.
Ambalaje biodegradabile.
   
   
Elisabeta BOTEZ Profesor universitar, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp E, Sala 204 
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165 
Arii de expertiză
Ingineria produselor alimentare, Inginerie și management în alimentație publică.
Domenii de interes
Operații unitare în industria alimentară, Transfer de căldură și de masă,
Compuși bioactivi, Tehnologii în industria laptelui și a produselor lactate,
Modelarea și simularea proceselor din industria alimentară.
   
   
Lorena DEDIU Profesor universitar, PhD
 Dediu.png
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp Q, Sala 204 
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165
Arii de expertiză
 Tehnologii generale în acvacultură, Biotehnologii de acvacultură, Managementul sistemelor recirculante convenționale și integrate, Amelioarea peștilor.
Domenii de interes
 Dezvoltarea furajelor funcționale pentru pești prin includerea de biotice, Mecanisme fiziologice de adaptare la stres a organismelor acvatice, Biotehnologii de epurare a apelor uzate din acvacultură.
   
   
Anca Ioana NICOLAU Profesor universitar, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
Corp E, Sala 307
Telefon: (+)4 0336 130 183
Fax: (+4) 0236 460 165 
Arii de expertiză
Ştiinţa alimentelor, Inginerie alimentară, Biotehnologie industrială
Domenii de interes
Tehnologii alimentare, Microbiologie alimentară, Igienă, Siguranţă alimentară, Procese fermentative.
   
   
Gabriela RÂPEANU Profesor universitar, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
Corp E, sala 202
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165 
Arii de expertiză
Tehnologia și controlul calității în industria vinului și a băuturilor alcoolice distillate;
Autentificarea și expertizarea produselor alimentare; Compuși biologic activi din diferite surse.
Domenii de interes
Impactul tratamentelor termice și/sau atermice asupra enzimelor, proteinelor, compușilor biologic activi din alimente și asupra formării compușilor toxici;
Valorificarea compusilor biologic activi din subproduse de origine vegetala pentru obtinerea de ingrediente și produse alimentare cu valoare adaugata;
Alternative biotechnologice de îmbunătățire a tehnologiei de obținere a vinului;
Tehnici avansate pentru autentificarea și expertizarea produselor alimentare.
   
   
Silvius STANCIU Profesor universitar, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
Corp E, Sala 304
Telefon: (+)4 0336 130 183
Fax: (+4) 0236 460 165 
Arii de expertiză
Managementul afacerilor, Management, Marketing, Sisteme internaționale de calitate,
Securitate alimentară, Merceologia produselor alimentare,
Mărfuri alimentare și securitatea consumatorului,
Procesarea și calitatea produselor agroalimentare, Etică și integritate academică
Domenii de interes
Tehnologii alimentare, Modele de reziliență a unităților agroalimentare,
Merceologia mărfurilor, Managementul calității,
Expertizarea calității produselor alimentare, Strategii de dezvoltare a sectorului terțiar
   
   
Nicoleta STĂNCIUC Profesor universitar, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
Corp E, Sala 208
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165 
Arii de expertiză
Controlul și asigurarea calității produselor alimentare.
Managementul calității și siguranței alimentelor. Sisteme de management Trasabilitatea alimentelor.
Domenii de interes
Compuși biologici activi, Elucidarea relației proces-strucție-funcție-produs pentru biomolecule,
Mecanisme de legare între compuși biologic activi și biopolimeri,
Biodisponibilitatea și bioaccesibilitatea compușilor biologic activi,
Microîncapsularea compușilor biologici activi,
Mecanisme de degradare/denaturare în procesare, Biotice,
Dezvoltarea tehnologiilor de obținere a alimentelor cu valoare adăugată în condiții de sustenabilitate.
   
   
Camelia VIZIREANU Profesor universitar, PhD
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
Corp F, Sala 101
Telefon: (+)4 0336 130 180
Fax: (+4) 0236 460 165 
Arii de expertiză
Industrie alimentară, Biotehnologii, Alimentație publică
Domenii de interes
Obținere pe cale biotehnologică a produselor sinbiotice din semințe germinate,
Obținere pe cale biotehnologică a suplimentelor alimentare cu rol funcțional,
Modificări ale substraturilor biologice în timpul procesării termice și atermice,
Modificări ale compușilor bioactivi în timpul procesării termice si atermice.