Petru ALEXE | Profesor universitar, PhD |
Contact: Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Corp F, Sala 207 Telefon: (+)4 0336 130 181 Fax: (+4) 0236 460 165 Curriculum vitae ORCID ID: https://orcid.org/0000-0001-5506-9898 |
|
Arii de expertiză |
Proiectarea și promovarea produselor alimentare, Tehnologia cărnii,Proteine din surse neconvenționale, Transformări nutriționale în timpul procesării alimentelor. |
Domenii de interes |
Industria alimentară, Siguranța și securitatea alimentară, Marketing nutrițional,Produse noi, Controlul sanitar-veterinar al alimentelor. |
Iuliana APRODU | Profesor universitar, PhD |
Contact:
Corp F, Sala 102
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165 ORCID ID: https://orcid.org/0000-0003-2215-6826
|
|
Arii de expertiză |
Biotehnologii alimentare; Știința și tehnologia berii; Ingrediente și alimente funcționale;Tehnici in silico pentru investigarea comportamentului biomoleculelor |
Domenii de expertiză |
Îmbunătățirea calității proteinelor; Elucidarea relațiilor structură-funcție a biomoleculelor;Dezvoltarea de bere artizanală;Valorificarea sustenabilă a compușilor biologic activi pentru dezvoltarea de ingrediente și alimente funcționale noi;Valorificarea cerealelor conform principiilor dezvoltării durabile. |
Gabriela Elena BAHRIM | Profesor universitar, PhD |
Contact:
Corp E, Platforma BioAliment
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0001-8210-1793
|
|
Arii de expertiză |
Biotehnologii aplicate în industria alimentară și pentru protecția mediului înconjurător:Culturi starter (izolare, selecție, producere, controlul calității, gestiune); Probiotice;Compuși biologic activi din surse microbiene și vegetale (enzime, bioconservanți, coloranți);Biovalorificarea deșeurilor; Procese de bioepurare și de bioremediere. |
Domenii de interes |
Microbiologia produselor alimentare: Fermentații;Controlul stabilității și a calității microbiologice a alimentelor. |
Iuliana BANU | Profesor universitar, PhD |
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0001-5805-7083
|
|
Arii de expertiză |
Ştiinţa şi tehnologia procesării cerealelor; Compuşi biologic activi;Calitatea şi siguranţa alimentelor; Securitatea alimentară. |
Domenii de interes |
Optimizarea tehnologiilor de procesare a cerealelor şi de obţinere de produse de panificaţie corespunzătoare principiilor dezvoltării durabile şi siguranţei alimentare;Modificările induse asupra matricei cerealelor de către ingrediente noi şi tehnici de procesare noi;Valorificarea compuşilor biologic activi din materii prime agroalimentare;Studierea comportamentului biomoleculelor prin tehnici bazate pe modelare moleculară. |
Daniela BORDA | Profesor universitar, PhD |
Contact:
Corp E, Sala 301
Telefon: (+)4 0336 130 183
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0002-5354-0196
|
|
Arii de expertiză |
Calitatea laptelui și a produselor lactate. Managementul sistemelor de calitate și siguranță alimentară.Cinetica inactivării enzimatice și microbiene la presiune înaltă și/sau prin tratament termic.Analiza profilului compușilor volatili prin cromatografie de gaze.Modelare statistică (SAS, SPSS, Amos, Minitab) |
Domenii de interes |
Știința și tehnologia produselor lactate.Controlul calității și siguranța produselor alimentare.Tratamentul la presiuni înalte. Inferența și analiza statistică pentru industria alimentară.Ambalaje biodegradabile. |
Elisabeta BOTEZ | Profesor universitar, PhD |
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp E, Sala 204
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0001-7163-0294
|
|
Arii de expertiză |
Ingineria produselor alimentare, Inginerie și management în alimentație publică. |
Domenii de interes |
Operații unitare în industria alimentară, Transfer de căldură și de masă,Compuși bioactivi, Tehnologii în industria laptelui și a produselor lactate,Modelarea și simularea proceselor din industria alimentară. |
Lorena DEDIU | Profesor universitar, PhD |
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp Q, Sala 204
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0003-1063-793X
|
|
Arii de expertiză |
Tehnologii generale în acvacultură, Biotehnologii de acvacultură, Managementul sistemelor recirculante convenționale și integrate, Amelioarea peștilor. |
Domenii de interes |
Dezvoltarea furajelor funcționale pentru pești prin includerea de biotice, Mecanisme fiziologice de adaptare la stres a organismelor acvatice, Biotehnologii de epurare a apelor uzate din acvacultură. |
Anca Ioana NICOLAU | Profesor universitar, PhD |
Contact:
Corp E, Sala 307
Telefon: (+)4 0336 130 183
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0001-8018-1478
|
|
Arii de expertiză |
Ştiinţa alimentelor, Inginerie alimentară, Biotehnologie industrială |
Domenii de interes |
Tehnologii alimentare, Microbiologie alimentară, Igienă, Siguranţă alimentară, Procese fermentative. |
Gabriela RÂPEANU | Profesor universitar, PhD |
Contact:
Corp E, sala 202
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0002-5804-2786
|
|
Arii de expertiză |
Tehnologia și controlul calității în industria vinului și a băuturilor alcoolice distillate;Autentificarea și expertizarea produselor alimentare; Compuși biologic activi din diferite surse. |
Domenii de interes |
Impactul tratamentelor termice și/sau atermice asupra enzimelor, proteinelor, compușilor biologic activi din alimente și asupra formării compușilor toxici;Valorificarea compusilor biologic activi din subproduse de origine vegetala pentru obtinerea de ingrediente și produse alimentare cu valoare adaugata;Alternative biotechnologice de îmbunătățire a tehnologiei de obținere a vinului;Tehnici avansate pentru autentificarea și expertizarea produselor alimentare. |
Silvius STANCIU | Profesor universitar, PhD |
Contact:
Corp E, Sala 304
Telefon: (+)4 0336 130 183
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0001-7697-0968
|
|
Arii de expertiză |
Managementul afacerilor, Management, Marketing, Sisteme internaționale de calitate,Securitate alimentară, Merceologia produselor alimentare,Mărfuri alimentare și securitatea consumatorului,Procesarea și calitatea produselor agroalimentare, Etică și integritate academică |
Domenii de interes |
Tehnologii alimentare, Modele de reziliență a unităților agroalimentare,Merceologia mărfurilor, Managementul calității,Expertizarea calității produselor alimentare, Strategii de dezvoltare a sectorului terțiar |
Nicoleta STĂNCIUC | Profesor universitar, PhD |
Contact:
Corp E, Sala 208
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0002-4763-8656
|
|
Arii de expertiză |
Controlul și asigurarea calității produselor alimentare.Managementul calității și siguranței alimentelor. Sisteme de management Trasabilitatea alimentelor. |
Domenii de interes |
Compuși biologici activi, Elucidarea relației proces-strucție-funcție-produs pentru biomolecule,Mecanisme de legare între compuși biologic activi și biopolimeri,Biodisponibilitatea și bioaccesibilitatea compușilor biologic activi,Microîncapsularea compușilor biologici activi,Mecanisme de degradare/denaturare în procesare, Biotice,Dezvoltarea tehnologiilor de obținere a alimentelor cu valoare adăugată în condiții de sustenabilitate. |
Camelia VIZIREANU | Profesor universitar, PhD |
Contact:
Corp F, Sala 101
Telefon: (+)4 0336 130 180
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0002-8704-2662
|
|
Arii de expertiză |
Industrie alimentară, Biotehnologii, Alimentație publică |
Domenii de interes |
Obținere pe cale biotehnologică a produselor sinbiotice din semințe germinate,Obținere pe cale biotehnologică a suplimentelor alimentare cu rol funcțional,Modificări ale substraturilor biologice în timpul procesării termice și atermice,Modificări ale compușilor bioactivi în timpul procesării termice si atermice. |