Doina Georgeta ANDRONOIU | Șef lucrări, PhD |
Contact:
Corp E, Sala 205
Telefon: (+)4 0336 130 185
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0002-4549-5399
|
|
Arii de expertiză | Știința alimentelor (tehnologia produselor alimentare) |
Domenii de interes | Științele vieții aplicate și Biotehnologii. |
Octavian BASTON | Șef lucrări, PhD |
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp F, Sala 305
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID:
|
|
Arii de expertiză |
Metode de conservare a produselor alimentare. Lanțul frigorific al alimentelor. Biochimia alimentelor.
Procesarea biotehnologică a alimentelor. Tehnologia și controlul calității cărnii.
Tehnologia și controlul calității produselor zaharoase. Tehnologia și controlul calității berii.
|
Domenii de interes |
Tehnologii de procesare în industria alimentară. Controlul calității alimentelor. Tehnici de laborator pentru analiza calității produselor alimentare. |
Iulia Lidia BLEOANCĂ | Șef lucrări, PhD |
Contact:
CorpE, Sala 307
Telefon: (+)4 0336 130 183
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0002-5312-1864
|
|
Arii de expertiză | Microbiologie |
Domenii de interes | Ambalaje comestibile, Biotehnologie, Siguranța alimentelor |
Maria Cristiana GARNAI | Șef lucrări, PhD |
Contact:
Corp F, Sala 301
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID:
|
|
Arii de expertiză |
Proiectarea și promovarea produselor noi, Cercetări de marketing,Management general, Tehnologii generale în industria alimentară, Biotehnologii în industria alimentară. |
Domenii de interes | Cercetare-dezvoltare-inovare de produse alimentare noi. |
Leontina GRIGORE-GURGU | Șef lucrări, PhD |
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp E, Sala 309
Telefon: (+)4 0336 130 183
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0003-3746-7029
|
|
Arii de expertiză | Gene deletion, microorganisme modificate genetic, bacterii patogene - Listeria monocytogenes, proteine |
Domenii de interes | Inginerie genetica, Microbiologie, Biotehnologie |
Georgiana HORINCAR | Șef lucrări, PhD |
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp E, Sala 201
Telefon: (+)4 0336 130 180
Fax: (+4) 0236 460 165
|
|
Arii de expertiză |
Controlul falsificărilor produselor alimentare,Tehnologia vinului (controlul calității materiilor prime, monitorizarea procesului de fabricarea, analiza produsului finit, controlul falsificărilor vinului),Tehnologia berii (controlul calității materiilor prime, monitorizarea procesului tehnologic de fabricarea a berii, controlul calității produsului finit), Identificarea și caracterizarea unor noi surse de compuși bioactivi și evaluarea potențialului lor biologic, Dezvoltarea unor produse inovative cu rol funcțional. Testarea capacității antioxidante a unor extracte vegetale asupra grăsimilor și a uleiurilor prin metoda Rancimat. Analiza texturală a produselor alimentare utilizând texturometrul. |
Domenii de interes |
Falsificarea produselor alimentare. Metode noi și rapide de identificare. Tehnologii fermentative, dezvoltarea unor noi rețete pentru obținerea unor produse cu valoarea adăugată. Microbiologie – Evalularea potentialului antimicrobian al unor compuși extrași din diferite surse vegetale /animale, care pot asigura inocuitatea alimentara. Cromatografie- Tehnici moderne de identificare și cuantificarea a proflului de compuși bioactivi din diferite surse. Microîncapsularea compușilor bioactivi și utilizarea lor în diferite matrici alimentare. Dezvoltarea de produse noi, produse cu valoarea adăugată sau cu rol funcțional. |
Daniela Cristina IBĂNESCU | Șef lucrări, PhD |
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp Q, Sala 02
Telefon: (+)4 0336 130 180
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0002-6387-486X
|
|
Arii de expertiză | Studii privind dinamica populațiilor piscicole din apele naturale |
Domenii de interes | Dinamica structural – funcțională a ecosistemelor acvatice (evaluarea dinamicii nutrienților și metalelor grele dar și a biocenozelor acvatice: plancton, bentos, macrofite). |
Dănuț Gabriel MOCANU | Șef lucrări, PhD |
Contact:
Telefon: (+)4 0336 130 185
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0002-5742-0634
|
|
Arii de expertiză |
Operații unitare în industria alimentară, Tehnologia și controlul calității în industria laptelui, Biofizică, Ambalaje și desing în industria alimentară, Energetică și resurse regenerabile în unitățile de alimentație publică, Tehnici membranare |
Domenii de interes | Alimente funcționale, Probiotice, Produse lactate, Tehnici de procesare și consevare a fructelor și legumelor, Tehnici neconvenționale aplicate produselor alimentare. |
Dana Iulia MORARU | Șef lucrări, PhD |
Contact:
Corp E, Sala 304
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0003-4576-2503
|
|
Arii de expertiză | Știința și ingineria produselor alimentare |
Domenii de interes | Biochimia produselor alimentare; Nutriție umană; Contaminanți din alimente și mediu. |
Corina NEAGU | Șef lucrări, PhD |
Contact:
Corp E, Sala 306
Telefon: (+) 40336 130 183
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID: https://orcid.org/ 0000-0002-8764-003X
|
|
Arii de expertiză | Analize microbiologică, Igienă, Stabilitatea produselor alimentare (izoterme de sorbție). |
Domenii de interes |
Procesarea minimă a produselor alimentare, Siguranța produselor alimentare, Microbiologia produselor alimentare. |
Aurelia NICA | Șef lucrări, PhD |
Contact:
Corp Q, Sala 02
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Telefon: (+)4 0336 130 277
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID:
|
|
Arii de expertiză | Biologie animală, Nutriția peștilor. |
Domenii de interes | Acvacultură, Știința mediului |
Oana Viorela NISTOR | Șef lucrări, PhD |
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp E, sala 205
Telefon: (+)4 0336 130 180
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID: https://orcid.org/ 0000-0002-3237-482X
|
|
Arii de expertiză | Operații unitare, instalații și echipamente în industria alimentară, tehnici moderne de procesare |
Domenii de interes | Procesarea materialelor vegetale prin tehnici moderne, obținerea de produse alimentare cu destinație specială de tip ready-to-eat, procesarea produselor lactate fermentate și de tip desert. |
Ștefan Mihai PETREA | Șef lucrări, PhD |
Contact:
Corp Q, Sala 23 și 27
Telefon: (+)4 0336 130 180
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0002-5790-3089
|
|
Arii de expertiză |
Sisteme de producție din acvacultură; Ingineria sistemelor recirculante; Sisteme multi-trofice de acvacultură; Bioremediarea și fitoremedierea efluenților din acvacultura industrială; Sistemele acvaponice de producție; Analiza cost-beneficiu a sistemelor de producție din acvacultură; Metale grele în ecosistemele acvatice; Sustenabilitatea ecosistemelor acvatice antropogene. |
Domenii de interes |
Inginerie în acvacultură, Ingineria sistemelor intensive de producție din acvacultură, Controlul și monitorizarea calității apei în cadrul ecosistemelor acvatice, Tehnici utilizate pentru creșterea sustenabilității ecosistemelor acvatice. Analiza economică a sistemelor și tehnologiilor de producție din acvacultura. |
Gabriela PLOSCUȚANU | Șef lucrări, PhD |
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp E, Sala 305
Telefon: (+)4 0336 130 180
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID:
|
|
Arii de expertiză |
Tehnologii generale în industria alimentară; Tehnologia și controlul calității în industria conservelor vegetale;Evaluarea caracteristicilor senzoriale ale produselor alimentare. |
Domenii de interes |
Optimizarea tehnologiilor de prelucrare a materiilor prime de origine vegetală şi de obţinere a conservelor vegetale corespunzătoare principiilor dezvoltării durabile;Analize senzoriale și comportamentul consumatorului. |
Adina POPESCU | Șef lucrări, PhD |
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp Q, Sala
Telefon: (+)4 0336 130 180
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID:
|
|
Arii de expertiză | Hidrobiologie, Biodiversitate. |
Domenii de interes | Monitorizarea calității apei, Stabilirea stării ecologice a ecosistemelor acvatice (evaluarea dinamicii nutrienților și metalelor grele dar și a biocenozelor acvatice: plancton, bentos, macrofite). |
Eugenia Mihaela PRICOP | Șef lucrări, PhD |
Contact:
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID:
|
|
Arii de expertiză | Ingineria produselor alimentare; Tehnologie și control în alimentație publică. |
Domenii de interes |
Tehnologie și control în industria panificației, Tehnologia produselor făinoase, a produselor zaharoase și patiserie,Gastronomie, Procesarea alimentelor în alimentație publică. |
Ira-Adeline SIMIONOV | Șef lucrări, PhD |
Contact:
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Corp Q, Etaj 2, Sala Q27
Telefon +40336 130 180
Fax +40236 460 165
|
|
Arii de expertiză | Sisteme recirculante de acvacultură, monitorizarea calității apei din acavcultură, expertizarea poluanților din acvacultură, tehnologii generale în acvacultură, sisteme integrate în acvacultură. |
Domenii de interes | Contaminarea mediului acvatic cu poluanți prioritari și emergenți, toxicitatea contaminanților prioritari și emergenți, tehnologii de tratare a apelor uzate din acvacultură, tehnici de fitoremediere a apelor uzate din acvacultură. |
Ina VASILEAN |
Șef lucrări, PhD
|
Contact:
Telefon: (+)4 0336 130 177
Fax: (+4) 0236 460 165
ORCID ID: https://orcid.org/0000-0003-1332-4672
|
|
Arii de expertiză | Știința și ingineria alimentelor, Biotehnologii, Nutriție umană |
Domenii de interes |
Produse lactate fermentate, Principiile nutriției umane, Biochimia produselor alimentare, Inocuitatea produselor alimentare, Politici si strategii globale de securitate alimentara, Tehnologie si control in industria morăritului |