Programul de studii universitare de licență Biotehnologii pentru industria alimentară
Titlul obținut
|
Inginer
|
Codul calificării
|
L120270030
|
Denumirea calificării
|
Biotehnologii pentru industria alimentară
|
Nivelul de studii
|
Licență
|
Domeniul
|
Biotehnologii
|
Număr de credite
|
240
|
Competențe profesionale:
C1. Utilizarea adecvată a fundamentelor teoretice ale ştiinţelor inginereşti aplicate;
C2. Utilizarea sistemelor informatice de prelucrare şi gestiune a datelor;
C3. Utilizarea proceselor biologice în diferite forme şi nivele de manifestare pentru obţinerea bioproduselor;
C4. Asigurarea siguranţei în funcţionare a instalaţiilor şi eliminarea riscurilor în procesele biotehnologice;
C5. Conducerea şi planificarea activităţilor specifice din unităţi economice sau compartimente ale acestora;
C6. Expertizarea şi controlul calităţii bioproduselor.
Competențe transversale:
CT1. Aplicarea, în contextul respectării legislaţiei, a drepturilor de proprietate intelectuală (inclusiv transfer tehnologic), a metodologiei de certificare a produselor, a principiilor, normelor şi valorilor codului de etică profesională în cadrul propriei strategii de muncă riguroasă, eficientă şi responsabilă;
CT2. Identificarea rolurilor şi responsabilităţilor într-o echipă şi aplicarea de tehnici de relaţionare şi muncă eficientă în cadrul echipei;
CT3. Identificarea oportunităţilor de formare continuă şi valorificarea eficientă a resurselor şi tehnicilor de învăţare pentru propria dezvoltare.
Ocupaţii posibile pentru deţinătorul diplomei/calificării
Inspector de specialitate protecţia muncii (241204); Formator (241205); Analist calitate (242307); Analist (213101); Consilier tehnic (214439); Inginer în industria alimentară (215201); Inspector specialitate inginer industria alimentară (215206); Referent de specialitate inginer industria alimentară (215207); Reprezentant tehnic şi comercial (341501).