Misiunea |
Frauda alimentară creează anual pierderi în UE între 8 și 12 miliarde de euro. Poziționarea geo-strategică a României impune întărirea capacității administrative de prevenire și combatere a fraudelor alimentare, prin formarea unor structuri și a unor specialiști care să dețină noi competențe specifice pentru identificarea și combaterea fraudelor alimentare . Complexitatea si varietatea metodelor actuale de fraudare cer formarea specialiștilor capabili să răspundă acestor provocări, care să dețină competențe de identificare, evaluare și prevenire a fraudelor alimentare. Programul de master Expertizarea in combaterea fraudelor alimentare (ECFA) este un program vizionar, care răspunde unei nevoi de dezvoltare a capacității administrative a României, un program care combină cunoștințe și competențe tehnice din domeniul agro-alimentar cu competențe juridice și economice, necesare pentru acțiuni de prevenirea, identificarea și limitarea efectelor produse de fraudele alimentare. |
||||
|
|||||
Competențe |
C1. Aplicarea tehnicilor avansate de identificare, analiză şi evaluare a fraudelor alimentare |
||||
|
|||||
Cunoștințe specifice |
Cunoștințe tehnice: blockchain, TACCP, VACCP, HACCP, metode analitice, de biologie moleculară și cromatografice de identificare a falsificărilor Cunoștințe juridice: Proprietatea intelectuală în incidente de fraudă alimentară Cunoștințe economice: Implicații economice ale fraudelor alimentare. |