În atenția Studenților Facultății Știința și Ingineria Alimentelor!
Înscrierea studenților în anul universitar 2022/2023 se face în perioada 26.09.2022 – 07.10.2022, indiferent de anul de studiu.
Bursierii statului român sunt scutiți de plata taxei de înmatriculare.
Pentru încasarea taxelor la formele de învățământ: cu frecvență, la distanță și cu frecvență redusă, studenții plătesc taxele în perioada 26.09.2022 – 14.10.2022 astfel:
- taxa de înmatriculare în anul I, pentru studenții de la forma de finanțare buget, în cuantum de 100 lei;
- taxa de școlarizare, pentru studenții de la forma de finanțare cu taxă, tranşa I - 50%, conform contractului de studii.
Informații suplimentare referitoare la punctele de încasare a taxelor pot fi descărcate aici.
Înscrierea în anul universitar 2022-2023 se realizează conform procedurilor instituționale, prezentate mai jos:
Misiunea |
Frauda alimentară creează anual pierderi în UE între 8 și 12 miliarde de euro. Poziționarea geo-strategică a României impune întărirea capacității administrative de prevenire și combatere a fraudelor alimentare, prin formarea unor structuri și a unor specialiști care să dețină noi competențe specifice pentru identificarea și combaterea fraudelor alimentare . Complexitatea si varietatea metodelor actuale de fraudare cer formarea specialiștilor capabili să răspundă acestor provocări, care să dețină competențe de identificare, evaluare și prevenire a fraudelor alimentare. Programul de master Expertizarea in combaterea fraudelor alimentare (ECFA) este un program vizionar, care răspunde unei nevoi de dezvoltare a capacității administrative a României, un program care combină cunoștințe și competențe tehnice din domeniul agro-alimentar cu competențe juridice și economice, necesare pentru acțiuni de prevenirea, identificarea și limitarea efectelor produse de fraudele alimentare. |
||||
|
|||||
Competențe |
C1. Aplicarea tehnicilor avansate de identificare, analiză şi evaluare a fraudelor alimentare |
||||
|
|||||
Cunoștințe specifice |
Cunoștințe tehnice: blockchain, TACCP, VACCP, HACCP, metode analitice, de biologie moleculară și cromatografice de identificare a falsificărilor Cunoștințe juridice: Proprietatea intelectuală în incidente de fraudă alimentară Cunoștințe economice: Implicații economice ale fraudelor alimentare. |