Știri și evenimente

Înscrieri în selecția studenților pentru mobilități Erasmus+ de studii (sem. 2) și practică (vară 2021)

In perioada 19 octombrie – 1 noiembrie a.c. au loc  inscrierile in selectia studentilor pentru mobilitati Erasmus+ de studii (sem. 2) si practica (vara 2021). 


Toate documentele referitoare la selectie (calendar, criteriile de eligibilitate, procedura de inscriere si de selectie etc.) sunt postate pe site-ul https://www.ugal.ro/relatii-internationale/programul-erasmus/selectia-studentilor si pe paginile de Facebook (@erasmusudjg) si Instagram(@erasmus_udjg) ale Biroului Erasmus. 

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa nu ezitati sa contactati Biroul Erasmus (https://ugal.ro/relatii-internationale/programul-erasmus/contact-erasmus). 

Sesiune suplimentară de restanțe

Sesiunea suplimentara de restanțe, din perioada 9-22 noiembrie 2020, se va desfășura exclusiv online, pe platforma MT. Studenții care doresc să se prezinte la reexaminări în această sesiune, vor transmite cerere, în care vor menționa disciplina și cadrul didactic examinator, prin email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până la data de 02.11.2020, ora 14.

Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor, pe podium la INGREDIENTS SHOW 2020

Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a câștigat locul II la secțiunea postere la Conferința „INGREDIENTS SHOW 2020, Ştiinţa ingredientelor – de la inovare și planificare, la adaptare și alegere”, care s-a desfășurat online în intervalul 5-9 octombrie.


„Ingrediente naturale pe bază de antociani din struguri microîncapsulați în hidrogeluri din proteine din zer pentru utilizări în industria alimentară”, autori: Carmen Bolea, Elena Enachi, Adelina Milea, Gabriela Râpeanu, Gabriela Bahrim, Nicoleta Stănciuc, este titlul cercetării cu care Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor a ajuns pe podium.


„Apropiindu-se și mai mult de profilul evenimentelor academice, INGREDIENTS SHOW 2020 a fost despre inovare, știință, soluții, evoluție, planificare, adaptare, oferind o PLATFORMĂ ideală pentru diseminarea informațiilor despre materii prime alternative, ingrediente funcționale, alimente noi și produse finite inovatoare, tehnologii, igienă, produse organice dar și a influenței acestora asupra industriei alimentare și a suplimentelor alimentare”, se arată pe site-ul manifestării organizată de RO.aliment și ajunsă la a IV-a ediție.


Conferința a adunat la start cadre didactice și studenți din universități de prestigiu din România: Universitatea de Ştiinţe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Ştiinţe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Universitatea Suceava și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, producători și comercianți din domeniul agroalimentar.
 
Temele principale dezbătute au fost: Carne și produse alternative, Suplimente alimentare, Lapte&înghețată&produse alternative, Panificație&dulciuri&produse alternative și Să înțelegem și să descoperim aditivii alimentari din eticheta unui produs, un panel interactiv pentru consumatori.


Preluare: https://ugal.ro/anunturi/stiri-si-evenimente/8230-universitatea-dunarea-de-jos-din-galati-pe-podium-la-ingredients-show-2020
 

Ghid de utilizare a resurselor informatice oferite studenților de către Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Studenții Universității „Dunărea de Jos” din Galați pot beneficia de un cont de utilizator creat în sistemul informatic al universității. Este important ca aceștia, după ce sunt declarați admiși în cadrul universității, să obțină datele de acces (nume utilizator și parolă) ale contului de student, conform instrucțiunilor de mai jos.