Știri și evenimente

Rezultate intermediare Admitere 2022 - programe de studiu de licență

Rezultatele intermediare ale Admiterii 2022 pot fi consultate mai jos.

Rezultate intermediere Admitere 2022 - programe de studiu de licență


Felicitări viitorilor #StudențilaSIA!

Vă așteptăm în Strada Domnească, 111, Corp F, sala 103 pentru depunerea diplomelor de bacalaureat în original.
Perioada de depunere diplome este 19 - 22 iulie 2022, în intervalul orar 8.00-15.30, cu termen limita 22 iulie 2022, ora 10.00.

Go Graduates - Programele Graduate Trainee in Ursus Breweries

URSUS Breweries a lansat programul "Go Graduates", special gândit pentru studenții în ultimul an de licență sau parte din programe de masterat.

Sunt 15 poziții disponibile în 5 departamente: Commercial (Marketing & Sales), Manufacturing, Finance, Supply Chain & HR in 4 orase (Bucuresti, Brasov, Timisoara, Cluj).


Detalii despre program:

Cele mai inovative produse din cadrul Concursului Profesional

În data de 27 mai 2022, Facultatea Știinta și Ingineria Alimentelor a organizat CONCURSUL PROFESIONAL din cadrul proiectului POCU, cod SMIS 133256 „Stagii de practică inovative în domenii de specializare inteligentă”.


Cele mai inovative produse au fost premiate de organizatori. Lista premiilor poate fi consultată aici.

Felicitări participanților și câștigătorilor!

Admitere 2022 la Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor

START Admitere 2022!

În perioada 4-16 iulie 2022, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor organizează Concurs de Admitere pentru Ciclul I studii universitare de licență - învățământ cu frecvență.

Oferta educațională a facultății cuprinde:

Domeniul Ingineria produselor alimentare: 40 locuri bugetate, 15 locuri pentru români de pretutindeni și 75 locuri cu taxă, pentru specializările:
  • Ingineria produselor alimentare;
  • Controlul și Expertiza Produselor Alimentare;
  • Tehnologie și control în alimentație publică.
Domeniul Zootehnie: 15 locuri bugetate și 35 locuri cu taxă, pentru specializarea:
  • Piscicultură și acvacultură.
Domeniul Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală: 9 locuri bugetate și 41 locuri cu taxă, pentru specializarea:
  • Antreprenoriat în producție alimentară.

Concursul de admitere 2022 se desfășoară pe bază de dosar. Media finală de admitere se calculează din:

  • 50 % media de la examenul de bacalaureat;
  • 50 %  din media multianuală la una din disciplinele de Algebră, Chimie sau Biologie, la alegerea candidatului.

Pentru înscrieri, candidații pot accesa platforma on-line (www.admitere.ugal.ro) sau sunt așteptați în Strada Domnească, Nr. 111, Campusul Științei Corp F, sala 103, în intervalul orar 8.30-15.30.

Vă așteptăm!

 

Premianții Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice Studențești 2022

În perioada 26 – 27 mai 2022, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor a organizat Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești, prilej cu care studenții și masteranzii din țară au schimbat idei concepte, experiențe în domeniul Științelor vieții aplicate și Biotehnologii. Totodată, evenimentul și-a dorit  dezvoltarea limbajului științific și adaptarea la modul de transmitere a informațiilor într-o limbă de circulație internațională, respectiv limba engleză.


Premianții din acest an sunt:

Premiul I - Anghel Izabela, II, Master Nutritie, Universitatea Dunărea de Jos din Galați - Ice cream with encapsulated rose essential oil and blueberry powder

Premiul al II-lea - Dermengiu Nicoleta Eugenia, II, Master Știința și Ingineria alimentelor, Universitatea Dunărea de Jos din Galați - A dark purple multifunctional ingredient from blueberries pomace enhanced with lactic acid bacteria for various applications

Premiul al III-lea - Pașcu Medeia, II, Master, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași - Charactetization and identification of zein proteins upon ultrasound-assisted extraction


Premii acordate de VERUM NATURAL cu sprijinul Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR)

Premiul special pentru cel mai bun produs alimenter inovativ - Răducan Nadia, Ingineria produselor alimentare, Anul III, Universitatea Dunărea de Jos din Galați - Novel technological approaches in elderberry jam making

Premiul special pentru cea mai bună prezentare - Deliană Irina, Ingineria produselor alimentare, Anul IV, Universitatea Dunărea de Jos din Galați - Nanoparticles in food: applications and food safety assessment

Premiul special pentru cel mai tânăr participant - Măntăilă Silviu, Ingineria produselor alimentare, Anul Ii, Universitatea Dunărea de Jos din Galați - Jellified low sugar products obtained from fruits by-products

Felicitări participanților și câștigătorilor!