Știri și evenimente

Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești 2022

Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor, Universitatea Dunărea de Jos din Galați, organizează în perioada 26-27 Mai 2022, Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studentesti în sistem hibrid.

Sesiunea de comunicări reunește într-o singură secțiune denumită From Students` Research Towards Innovation in Food Science, Technology and Aquaculture, prezentări ale rezultatelor obținute din cercetarea științifică, construind în același timp un cadru conceptual în care să se explice și să se formuleze noi direcții de cercetare, dar și noi oportunități de colaborare.


Evenimentul nu percepe taxă de înscriere, iar documentele necesare înscrierii (formularul de înregistrare, avizul îndrumatorului și declarația privind originalitatea lucrării), pot fi descărcate de pe site-ul dedicat, accesând adresa:

https://www.scss.ugal.ro/index.php/inregistrare-sia 

Evenimentul științific are ca obiectiv principal încurajarea schimbului de idei, concepte, experiențe în domeniul Științelor vieții aplicate și Biotehnologii, între studenți, masteranzi și cadre didactice.

Termenul de înscriere este 5 Mai 2022, urmând ca prezentările să fie trimise până la data de 24 Mai 2022.

Cu speranța că, împreună cu studenții facultății dumneavostră, ne veti onora prin participarea la acest eveniment, vă multumim!

Studenții Facultății, premiați la competiția de planuri de afaceri ”Tânărul inginer antreprenor”

La competiția de planuri de afaceri „TÂNĂRUL INGINER ANTREPRENOR”, cu premii în valoare de 52.000 lei, organizată în cadrul proiectului POCU/379/6/21/124651, cu titlul „Atragerea de candidați (viitori studenți) la învățământul terțiar universitar ingineresc şi pregătirea lor pentru cerințele pieței muncii actuale”, la care s-au înscris 34 de studenţi din cei 80 de membri în grupul țintă, studenții Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor au obţinut următoarele premii:

Corina Ionelia Gavrilă, anul 4, premiul al III-lea;
Ioana Gabriela Popa, anul 3, menţiune;
Ionuţ Vlăsceanu, anul 2, menţiune.


Criteriile de departajare a concurenților au vizat evaluarea cunoştinţelor de antreprenoriat dobândite pe baza unui curs de 40 de ore, evaluarea planului de afacere întocmit și evaluarea prezentării orale a planului de afacere.

Studenții din grupul țintă, majoritari din mediul rural, pe lângă beneficiile financiare, au avut ocazia de a participa la activități de consiliere, tutorat și coaching şi participă în continuare la cursul de Creativitate și Inovare în Inginerie.

Felicitări celor trei studenţi, care, pentru colegi, sunt un exemplu de urmat.

Sesiune suplimentară de restanțe în perioada 04-17.04.2022

Studenții care doresc să susțină reexaminări în sesiunea suplimentară de restanțe, la disciplinele restante/creditate, vor depune la secretariatul facultății până la data de 31.03.2022 cereri de reexaminare, cu indicarea disciplinei si cadrului didactic examinator.

Cererile pot fi transmise prin email (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) sau fizic la secretariatul facultății (Corp F).

Informații utile pentru decontarea cheltuielilor cu transportul intern

Vă aducem la cunoștință informații referitoare la decontarea cheltuielilor cu transport intern, cu precizarea că pentru luna aprilie cererile vor fi depuse la secretariatul facultății în perioada 1-7 mai.

"Towards a healthy and safe diet" - Webinar interactiv DISH

SafeConsume este numele unui proiect de cercetare European (safeconsume.eu), în care Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor este membră. De la începutul anului 2022, SafeConsume a format, împreună cu alte patru proiecte europene, consorţiul DISH, cu scopul de a intensifica preluarea rezultatelor cercetărilor. 

Consorţiul DISH vă invită să participaţi la un webinar interactiv cu coordonatorii proiectelor şi invitaţi cheie din sistemul alimentar: "Towards a healthy and safe diet" (Pentru o dietă sănătoasă şi lipsită de probleme de siguranţă alimentară) în data de 6 Aprilie 2022, 10:00-12:00 CET (11.00-13.00 ora României).


Acţiunea are ca scop unirea forţelor din domeniul academic şi politic pentru a discuta cum cercetarea şi inovarea pot ajuta autorităţile să creeze un viitor în care ceea ce se mănâncă să fie sănătos atât din punct de vedere nutriţional, cât şi din punctul de vedere al siguranţei alimentare. 


Participarea la eveniment este liberă atât pentru studenţi și elevi, cât şi pentru cadre didactice - vă rugăm să încurajaţi să participe şi alte persoane interesate.

Mai multe informaţii despre eveniment şi înregistrare ca participant găsiţi la https://foodsafety4.eu/dish-cluster/.
Mai multe date despre DISH găsiți la https://www.youtube.com/watch?v=0lOZiXnXXbM.