În perioada 26 – 27 mai 2022, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor a organizat Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești, prilej cu care studenții și masteranzii din țară au schimbat idei concepte, experiențe în domeniul Științelor vieții aplicate și Biotehnologii. Totodată, evenimentul și-a dorit dezvoltarea limbajului științific și adaptarea la modul de transmitere a informațiilor într-o limbă de circulație internațională, respectiv limba engleză.
Premianții din acest an sunt:
Premiul I - Anghel Izabela, II, Master Nutritie, Universitatea Dunărea de Jos din Galați - Ice cream with encapsulated rose essential oil and blueberry powder
Premiul al II-lea - Dermengiu Nicoleta Eugenia, II, Master Știința și Ingineria alimentelor, Universitatea Dunărea de Jos din Galați - A dark purple multifunctional ingredient from blueberries pomace enhanced with lactic acid bacteria for various applications
Premiul al III-lea - Pașcu Medeia, II, Master, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași - Charactetization and identification of zein proteins upon ultrasound-assisted extraction
Premii acordate de VERUM NATURAL cu sprijinul Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR)
Premiul special pentru cel mai bun produs alimenter inovativ - Răducan Nadia, Ingineria produselor alimentare, Anul III, Universitatea Dunărea de Jos din Galați - Novel technological approaches in elderberry jam making
Premiul special pentru cea mai bună prezentare - Deliană Irina, Ingineria produselor alimentare, Anul IV, Universitatea Dunărea de Jos din Galați - Nanoparticles in food: applications and food safety assessment
Premiul special pentru cel mai tânăr participant - Măntăilă Silviu, Ingineria produselor alimentare, Anul Ii, Universitatea Dunărea de Jos din Galați - Jellified low sugar products obtained from fruits by-products
Felicitări participanților și câștigătorilor!