Știri și evenimente

Premianții Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice Studențești 2022

În perioada 26 – 27 mai 2022, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor a organizat Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești, prilej cu care studenții și masteranzii din țară au schimbat idei concepte, experiențe în domeniul Științelor vieții aplicate și Biotehnologii. Totodată, evenimentul și-a dorit  dezvoltarea limbajului științific și adaptarea la modul de transmitere a informațiilor într-o limbă de circulație internațională, respectiv limba engleză.


Premianții din acest an sunt:

Premiul I - Anghel Izabela, II, Master Nutritie, Universitatea Dunărea de Jos din Galați - Ice cream with encapsulated rose essential oil and blueberry powder

Premiul al II-lea - Dermengiu Nicoleta Eugenia, II, Master Știința și Ingineria alimentelor, Universitatea Dunărea de Jos din Galați - A dark purple multifunctional ingredient from blueberries pomace enhanced with lactic acid bacteria for various applications

Premiul al III-lea - Pașcu Medeia, II, Master, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași - Charactetization and identification of zein proteins upon ultrasound-assisted extraction


Premii acordate de VERUM NATURAL cu sprijinul Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR)

Premiul special pentru cel mai bun produs alimenter inovativ - Răducan Nadia, Ingineria produselor alimentare, Anul III, Universitatea Dunărea de Jos din Galați - Novel technological approaches in elderberry jam making

Premiul special pentru cea mai bună prezentare - Deliană Irina, Ingineria produselor alimentare, Anul IV, Universitatea Dunărea de Jos din Galați - Nanoparticles in food: applications and food safety assessment

Premiul special pentru cel mai tânăr participant - Măntăilă Silviu, Ingineria produselor alimentare, Anul Ii, Universitatea Dunărea de Jos din Galați - Jellified low sugar products obtained from fruits by-products

Felicitări participanților și câștigătorilor!

START Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești 2022

În perioada 26 – 27 mai 2022, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor vă invită să participați la Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești care, în acest an se va desfășura on site (E211). Pentru colegii noștri, de la facultățile de profil din țară va exista și posibilitatea susținerii lucrărilor prin intermediul Platformei Microsoft Teams.


Link conectare: https://teams.microsoft.com/l/channel/19%3aok6JrF_-CE3zMaMkv00QyhhxlFym_Hn5UH-Hh_xheOc1%40thread.tacv2/General?groupId=3cf6066d-12dc-4f72-b8d3-f835c264f748&tenantId=445e5699-60fa-4f59-8e7f-778197a4d740 

Cod teams: u9rwa02

Evenimentul Științific intitulat, Sustainable Foods for a Safety Future: A Healthy and Quality Life Vision are ca obiectiv principal încurajarea schimbului de idei, concepte, experiențe în domeniul Științelor vieții aplicate și Biotehnologii, între studenți, masteranzi și cadre didactice. Totodată, urmărește dezvoltarea limbajului științific și adaptarea la modul de transmitere a informațiilor într-o limbă de circulație internațională, respectiv limba engleză.


Sesiunea de comunicări reunește într-o singură secțiune denumită From Students` Research Towards Innovation in Food Science, Food Technology and Aquaculture, prezentări ale rezultatelor obținute din cercetarea științifică, construind în același timp un cadru conceptual în care să se explice și să se formuleze noi direcții de cercetare dar și noi oportunități de colaborare. 

Le dorim succes studenților și vă invităm să fim alături de ei!

Selectie mobilități KA107 (Țări non-UE)

În perioada 16 – 20 mai 2022 se va derula înscrierea personalului didactic și nedidactic în selecția pentru mobilităţi outgoing de predare/formare Erasmus+ în universități din țări non-UE (KA107).

Formularul de înscriere este disponibil la: https://forms.gle/n78NoCH5YzVTYeqC6.

Mai multe detalii privind oferta de mobilități, calendarul, criteriile de eligibilitate și selecție, procedura de înscriere și selecție etc. sunt disponibile la:

Mai multe informații la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Artă, măiestrie și știință în cadrul Concursului Profesional

În data de 27 mai 2022, Facultatea Știinta și Ingineria Alimentelor vă invită să participați la CONCURSUL PROFESIONAL organizat in cadrul proiectului POCU, cod SMIS 133256 „Stagii de practică inovative în domenii de specializare inteligentă”, care se va desfășura on-site (sala F103) si on-line, prin intermediul Platformei Microsoft Teams.
 

Evenimentul științific cuprinde 6 secțiuni și se adresează studenților din cadrul programelor de studii de licență și masterat.
Secțiunile concursului profesional sunt următoarele:

  • Turism și alimentație
  • Gastronomie tradițională
  • Alimentația și sănătatea
  • Produse noi pe piața românească
  • Culinary Art competition Main course
  • Culinary Art competition Dessert

Mult succes participanților!

 

Workshop Inovația & Educația antreprenorială, o șansă pentru dezvoltarea sectorului agro-alimentar în România

Workshopul intitulat Inovația & Educația antreprenorială, o șansă pentru dezvoltarea sectorului agro-alimentar în România se va desfășura în data de 11 mai 2022, începând cu ora 9, la Sala Senatului din Str. Domnească nr. 47.

La eveniment participă reprezentanți ai clusterelor (Asociația Clusterelor din România, Clusterul Inovativ pentru Sănătate), ai Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), antreprenori, organizații studențești (SAS – UGAL), cercetători și agenți economici.  
Principalele teme de discuții vor fi:
  • Inovația în dezvoltarea sectorului agro-alimentar
  • Educația antreprenorială, o necesitate în formarea de antreprenori și intraprenori
  • Marketingul digital, cale de dezvoltare a sectorului agro-alimentar
  • Rolul organizațiilor studențești în educația antreprenorială
Evenimentul este organizat de Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor, în colaborare cu S.C. Cromatec Plus SA București și în parteneriat cu Clusterul Inovativ „Pentru Sănătate Dunărea de Jos” din Galați, IPA SA - Enterprise Europe Network (EEN), Asociația S.M.U.R.D. Galați.      

Sponsorii evenimentului sunt: Culmea fructelor Covasna, Conacul Goruni Iași, Cofetăria Blanche by Monica și Crama Bratu Galați.