Știri și evenimente

START Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești 2022

În perioada 26 – 27 mai 2022, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor vă invită să participați la Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești care, în acest an se va desfășura on site (E211). Pentru colegii noștri, de la facultățile de profil din țară va exista și posibilitatea susținerii lucrărilor prin intermediul Platformei Microsoft Teams.


Link conectare: https://teams.microsoft.com/l/channel/19%3aok6JrF_-CE3zMaMkv00QyhhxlFym_Hn5UH-Hh_xheOc1%40thread.tacv2/General?groupId=3cf6066d-12dc-4f72-b8d3-f835c264f748&tenantId=445e5699-60fa-4f59-8e7f-778197a4d740 

Cod teams: u9rwa02

Evenimentul Științific intitulat, Sustainable Foods for a Safety Future: A Healthy and Quality Life Vision are ca obiectiv principal încurajarea schimbului de idei, concepte, experiențe în domeniul Științelor vieții aplicate și Biotehnologii, între studenți, masteranzi și cadre didactice. Totodată, urmărește dezvoltarea limbajului științific și adaptarea la modul de transmitere a informațiilor într-o limbă de circulație internațională, respectiv limba engleză.


Sesiunea de comunicări reunește într-o singură secțiune denumită From Students` Research Towards Innovation in Food Science, Food Technology and Aquaculture, prezentări ale rezultatelor obținute din cercetarea științifică, construind în același timp un cadru conceptual în care să se explice și să se formuleze noi direcții de cercetare dar și noi oportunități de colaborare. 

Le dorim succes studenților și vă invităm să fim alături de ei!

Artă, măiestrie și știință în cadrul Concursului Profesional

În data de 27 mai 2022, Facultatea Știinta și Ingineria Alimentelor vă invită să participați la CONCURSUL PROFESIONAL organizat in cadrul proiectului POCU, cod SMIS 133256 „Stagii de practică inovative în domenii de specializare inteligentă”, care se va desfășura on-site (sala F103) si on-line, prin intermediul Platformei Microsoft Teams.
 

Evenimentul științific cuprinde 6 secțiuni și se adresează studenților din cadrul programelor de studii de licență și masterat.
Secțiunile concursului profesional sunt următoarele:

  • Turism și alimentație
  • Gastronomie tradițională
  • Alimentația și sănătatea
  • Produse noi pe piața românească
  • Culinary Art competition Main course
  • Culinary Art competition Dessert

Mult succes participanților!

 

Workshop Inovația & Educația antreprenorială, o șansă pentru dezvoltarea sectorului agro-alimentar în România

Workshopul intitulat Inovația & Educația antreprenorială, o șansă pentru dezvoltarea sectorului agro-alimentar în România se va desfășura în data de 11 mai 2022, începând cu ora 9, la Sala Senatului din Str. Domnească nr. 47.

La eveniment participă reprezentanți ai clusterelor (Asociația Clusterelor din România, Clusterul Inovativ pentru Sănătate), ai Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), antreprenori, organizații studențești (SAS – UGAL), cercetători și agenți economici.  
Principalele teme de discuții vor fi:
  • Inovația în dezvoltarea sectorului agro-alimentar
  • Educația antreprenorială, o necesitate în formarea de antreprenori și intraprenori
  • Marketingul digital, cale de dezvoltare a sectorului agro-alimentar
  • Rolul organizațiilor studențești în educația antreprenorială
Evenimentul este organizat de Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor, în colaborare cu S.C. Cromatec Plus SA București și în parteneriat cu Clusterul Inovativ „Pentru Sănătate Dunărea de Jos” din Galați, IPA SA - Enterprise Europe Network (EEN), Asociația S.M.U.R.D. Galați.      

Sponsorii evenimentului sunt: Culmea fructelor Covasna, Conacul Goruni Iași, Cofetăria Blanche by Monica și Crama Bratu Galați.

Selectie mobilități KA107 (Țări non-UE)

În perioada 16 – 20 mai 2022 se va derula înscrierea personalului didactic și nedidactic în selecția pentru mobilităţi outgoing de predare/formare Erasmus+ în universități din țări non-UE (KA107).

Formularul de înscriere este disponibil la: https://forms.gle/n78NoCH5YzVTYeqC6.

Mai multe detalii privind oferta de mobilități, calendarul, criteriile de eligibilitate și selecție, procedura de înscriere și selecție etc. sunt disponibile la:

Mai multe informații la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Rezultatele studenţilor din anul II, domeniul Ingineria produselor alimentare pentru anii 1 şi 2 de studii, în vederea repartizării pe specializări, an universitar 2022/2023


Observații:
Termen de contestaţii la rezultatele afişate 06 mai 2022. Punctele de credit sunt calculate ca produs dintre notă şi numărul de credite ale unei discipline. Repartizarea pe specializări se va face în ordine descrescătoare a punctelor de credit. Repartizarea pe specializări se va derula în perioada 9-13 mai 2022, prin transmiterea pe email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., a opţiunilor studentului, în ordinea preferinţelor.

Exemplu:  
  • Opţiunea 1: specializarea C; 
  • Opţiunea 2: specializarea A;
  • Opţiunea 3: specializarea B.

Numărul de locuri pentru primele două specializări cu numărul cel mai mare de solicitări ale studenţilor este câte 20 locuri/specializare.


Documente: